Διατεχνών - ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ


Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συμβουλές

Service

Συμβουλές υδραυλικών εγκαταστάσεων
Συνηθίστε να διορθώνετε μόνοι σας τις μικρές βλάβες των εγκαταστάσεων. Δεν είναι δύσκολο. Για τις σοβαρότερες βλάβες φωνάξτε ένα ειδικευμένο συνεργείο.
Αν στην εγκατάσταση σας σημειωθεί μια σοβαρή βλάβη, που δεν οφείλεται σε φυσιολογικό γέρασμα των εγκαταστάσεων, (π.χ. σάπισμα σωλήνων σε 2-3 χρόνια) ζητείστε ευθύνες από το Υπουργείο Δ. Έργων και ενημερώστε και τον Σύνδεσμο της πόλης σας.
Και κυρίως μην ξεχνάτε ότι το συμφέρον σας αλλά και ο νόμος επιτάσσουν να αναθέτετε την εκτέλεση και επισκευή των εγκαταστάσεων ΜΟΝΟ σε Αδειούχους Υδραυλικούς.


ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ
Μην σφίγγετε ποτέ πολύ τις βρύσες όταν στάζουν γιατί αχρηστεύονται. Θέλουν καθάρισμα ή αλλαγή τα λαστιχάκια.
Τα φίλτρα των μπαταριών σας καθαρίζουν από τα άλατα αν τα αφήσετε μια βραδιά στο ξύδι.
Μη χρησιμοποιείτε ποτέ διάφορα καυστικά για το ξεβούλωμα του νιπτήρα, του μπάνιου, του νεροχύτη κ.λ.π. Προσβάλλουν και καταστρέφουν τις εγκαταστάσεις.
Μην καθαρίζετε με διάφορα καυστικά τις πορσελάνες. Πλένετέ τες με σαπούνι ή διάφορα απορρυπαντικά.
Όταν φεύγετε για διακοπές κλείνετε το γενικό διακόπτη του σπιτιού σας.
Προσοχή όταν γυρίσετε αφήστε να τρέξει πολύ νερό πριν πάρετε για χρήση.
Όταν τελειώνετε με το πλυντήριό σας κλείνετε το διακόπτη. Πολλές πλημμύρες έχουν γίνει από το σπάσιμο του λάστιχου.
Ρίχνετε συχνά, μια κατσαρόλα βραστό νερό στο νεροχύτη για να φεύγουν τα λίπη.
Κάθε ένα - δύο χρόνια καλέστε έναν ειδικό και υπεύθυνο να καθαρίσει την βαλβίδα ασφαλείας του θερμοσίφωνά σας από τα άλατα ή να την αντικαταστήσει.
Επιθεωρείτε και καθαρίζετε, μια φορά το χρόνο τουλάχιστον, τα οριζόντια τμήματα του δικτύου αποχέτευσης και κυρίως τον μηχανισίφωνα όπου υπάρχει.
Τα καλύμματα των φρεατίων θέλουν γράσο στο μέσα καπάκι για να μην μυρίζουν.


ΘΕΡΜΑΝΣΗ
Καθαρίζετε κάθε χρόνο το καζάνι, την καπνοδόχο και τον καυστήρα και ρυθμίστε σωστά τον τελευταίο. Θα έχετε οικονομία και δεν θα μολύνετε το περιβάλλον.
Κλείστε το γενικό διακόπτη του ρεύματος στο λεβητοστάσιο, τους καλοκαιρινούς μήνες, γιατί πολλές φορές με την άνοδο της θερμοκρασίας δουλεύει ο κυκλοφορητής.
Μην πειράζετε τα διάφορα όργανα του λεβητοστασίου
.
Εξαερώνετε τα σώματά σας, όταν δεν ζεσταίνουν καλά, για να παίρνετε το μάξιμουμ της απόδοσης τους.
Αν το σώμα δεν έχει εξαερωτικό μην ξεβιδώνετε με το κατσαβίδι την ταπίτσα. Θα καείτε και θα πλημμυρίσετε. Όπου δεν έχει εξαερωτικό δεν είναι απαραίτητο.
Αν τρυπήσει ένα σώμα κλείστε αμέσως τους δύο διακόπτες που έχει. (Ο κάτω μπορεί να κλείνει με κατσαβίδι αφού ξεβιδωθεί το καπάκι). Αν έχει ένα διακόπτη ή η διαρροή είναι στο δίκτυο σωληνώσεων κλείστε αμέσως το δοχείο διαστολής που είναι στην ταράτσα (έχει διακόπτη) και ανοίξτε τον κρουνό αδειάσματος που έχει ο καζάνι στο λεβητοστάσιο.
Αν έχει κλειστό δοχείο στο λεβητοστάσιο κλείστε το διακόπτη πλήρωσης της εγκατάστασης και ανοίξτε τον διακόπτη αδειάσματος.
Φροντίστε να είστε ενημερωμένοι από πριν για το τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση ανάγκης. Μόνο τότε θα ενεργήσετε γρήγορα και σωστά.

Αρχική | Η εταιρία | Φυσικό Αέριο | Προϊόντα | Service | Πληροφορίες | Επικοινωνία | Πλάνο του δικτυακού τόπου


Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού